***       Водещите вечерни новини       на 27 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 27 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Радев ще връчи орден „Мадарски конник“ на Херо Мустафа. Журналист: Паметникът на Съветската армия е пропаганден инструмент


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 27 февруари   

 

На 28 февруари, вторник, президентът Румен Радев ще удостои Херо Мустафа – дипломат на Съединените американски щати в Република България, с медал " Мадарски конник " първа степен, оповестиха от президентския прессекретариат.

***

„ Бихме разрушили монумент и памет, в случай че това събитие действително съществува. Това е агитационен инструмент на младата комунистическа власт в България. Те са обмисляли да разрушат даже „ Св. Неделя " в София. Единственото, което унищожават, е Княжеската градина. Съветската войска не ни освобождава. Тази войска оказва помощ за установяването на комунистическия режим. Тази войска не ни освобождава, тя ни окупира ", безапелационен бе Генов.

Той разяснява поръчката на ГЕРБ за унищожаване на паметника, като ги прикани да бъдат една концепция по-искрени. " Дълги години държаха София, регионалната администрация и централната власт. Сега внезапно се сетиха, че това е мощ политическа карта и я разиграха ", означи журналистът.

***

Разликата сред България и Румъния и може би отговорът за какво Румъния по този начин внезапно дръпна…

95 са наказаните за корупция в Румъния през декември и януари, заяви Националната дирекция за битка с корупцията в страната. Наказанията им варират сред шест години и шест месеца затвор.

Става дума за закононарушения, свързани с взимане и предоставяне на рушвет, търговия с въздействие, корист със служебно състояние, измами с европейски фондове.

***

Повече от месец Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) и Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) работят с Европейската прокуратура по отношение на акцията, която през днешния ден се осъществя на територията на България, заяви пред публицисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

***

Спасителни екипи съумяха да извадят живи татко и щерка отдолу под руините на срутена след днешното земетресение постройка в източния турски окръг Малатия, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на фрагменти на телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

***

***

„ Британското държавно управление би трябвало да признае, че се намираме в нова студена война. Това ще разреши да погледнем по нов и по-ясен метод на отбранителната си теория, отбраната на нашите търговски ползи и на съдействието ни със страните, които мислят като нас. Така ще можем още веднъж да стартираме да уверено да отстояваме правилата и полезностите, в които имаме вяра ", написа в публикацията.

Според създателите ѝ в този момент светът претърпява преломен миг в световната политика и навлиза в интервал, който може да се окаже още по-сложен от този през втората половина на предишното столетие.

***

В обръщението си по време на сесия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида Бербок сподели, че Путин, който заяви за решението си предходната седмица, би трябвало да бъде свикан да възобнови присъединяване на Русия в контракта. 

***

***

По време на визитата си в Унгария сред 28 и 30 април папата ще беседва с унгарския министър председател Виктор Орбан и ще се срещне с мигранти. Срещите ще се проведат преди социална литургия в последния ден на визитата му. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР